Μικροί και μεγάλοι σε δράση!!!                                      Ομάδα ανάγνωσης ποίησης                           Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος

Αρχαία Ελληνική Λυρική Ποίηση» από την ομάδα Ανάγνωσης - ποίησης του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ

Σε ένα όμορφο βράδυ, στο πάρκο Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων, μπροστά στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ για την Αρχαία Ελληνική Λυρική Ποίηση.

ΕΔΩ είναι το περιοδικό με όλο το υλικό της εκδήλωσης: https://joom.ag/Yxkd  και παρακάτω μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή pdf

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της προέδρου του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ Σοφίας Δημητρίου – Ψαρρού η οποία καλωσόρισε τους συμμετέχοντες σε μια βραδιά αφιερωμένη σε μια ποίηση ιδιαίτερη , στην αρχαία Ελληνική Λυρική Ποίηση.

Ενημέρωσε γιατί άλλαξε ο χώρος της εκδήλωσης επειδή όπως μας πληροφόρησε η αρμόδια υπηρεσία δεν ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της εκδήλωσης κατά τις προτεινόμενες ώρες 20.00 -21.30 μ.μ. στον Αρχαιολογικό χώρο της Αφαίας καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο φυλακτικό προσωπικό, υπεύθυνο για την ασφάλεια των μνημείων του χώρου και για το παρευρισκόμενο εντός του χώρου κοινό. Όπως είπε , ο σκοπός μας ήταν να κάνουμε το ταξίδι στη Λυρική ποίηση στο ναό της Αφροδίτης που ο ίδιος ο χώρος είναι έμπνευση. Σκεφθήκαμε να συνδυάσουμε την ποίηση με έναν αρχαιολογικό χώρο του τόπου μας ώστε να γίνει γνωστός στην τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα.
Ευχαρίστησε το Δήμο Χαϊδαρίου για όλη τη συνεργασία και κυρίως την Αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Κατερίνα Βελέντζα που στήριξε την εκδήλωση και βοήθησε στην οργάνωση.

Επίσης ευχαρίστησε την φιλόλογο Βούλα Σοφού η οποία μύησε την ομάδα στην Αρχαία Ελληνική Λυρική ποίηση αλλά και όλα τα μέλη της ομάδας ανάγνωσης ποίησης για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση και την υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης όπως και τους συμμετέχοντες μουσικούς .

Η Αρχαία Ελλην. Λυρική ποίηση είναι μια ποίηση ευαίσθητη και συνάμα μαχητική , κλασική με την έννοια του αξεπέραστου αλλά και ταυτόχρονα μοντέρνα , μελαγχολική αλλά και κάποιες φορές ενθουσιώδης ενίοτε ρομαντική, που έχει πάντα στο κέντρο της τον άνθρωπο και τον κόσμο του γενικότερα , μια ποίηση που έχει συμπυκνωμένο από τα βάθη των αιώνων το αρχαίο ελληνικό πνεύμα.

Και αν η ποίηση αυτή αρχικά ξενίζει όσους δεν την έχουν διαβάσει ποτέ , καθώς και το επίθετο ΑΡΧΑΙΑ παραπέμπει σε κάτι πολύ μακρινό και άγνωστο στους πολλούς , είμαστε βέβαιοι ότι με το άκουσμα των πρώτων στίχων θα υποκύψουν στη γοητεία τους.

Γιατί αυτή η ποίηση εκφράζει την Ελληνική ψυχή , τον Ελληνικό τρόπο σκέψης που έχει παραμείνει σχεδόν ίδιος μέχρι σήμερα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν μαζί αυτό το ταξίδι πίσω στο χρόνο και ας ανακαλύψουμε μαζί το μεγαλείο μιας ποίησης που ακόμα και σήμερα συγκινεί και έχει πολλά να πει και να διδάξει .

-Την μεν ζωγραφίαν ποίησιν σιωπώσαν, την δε ποίησιν ζωγραφίαν λαλούσαν.

Η ζωγραφική είναι ποίηση που σωπαίνει και η ποίηση είναι ζωγραφική που μιλάει.

( Σιμωνίδης ο Κείος)

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος έδωσε συγχαρητήρια στον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ για τις πολύ όμορφες εκδηλώσεις και συναντήσεις που διοργανώνει. Επίσης στάθηκε στην προσφορά των μελών της Ομάδας Ανάγνωσης Ποίησης και των μουσικών που συνόδευσαν την εκδήλωση, καθώς όπως είπε κάθε φορά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Στη συνέχεια η φιλόλογος Βούλα Σοφού αναφέρθηκε αναλυτικά στην αξία της ποίησης και στις διάφορες μορφές που εκφράστηκαν σε διαφορετικές περιόδους και περιοχές.

Στην συνέχεια της εκδήλωσης διαβάστηκαν και τραγουδήθηκαν αρχαία ελληνικά λυρικά ποιήματα και έγινε εκτενής αναφορά στην ιστορία της λυρικής ποίησης, το πώς ξεκίνησε, πώς εξελίχθηκε και ποιες ανάγκες των ανθρώπων τους ώθησαν να την δημιουργήσουν. Έγινε επίσης αναφορά σε κορυφαίους αρχαίους λυρικούς ποιητές αλλά και στους λόγους που αυτή η ποίηση συγκινεί μέχρι και σήμερα και να μελετάται ως ένα σπουδαίο παράδειγμα πολιτιστικής δημιουργίας.

Για περισσότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο και να διαβάσετε το περιοδικό.Η Φλώρα Ορφανουδάκη, συντονίστρια της ομάδας Ανάγνωσης – Ποίησης του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ είπε:

Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, που μας τιμά με την παρουσία της, είναι πολυβραβευμένη και πολυμεταφρασμένη ποιήτρια,από τις χαρακτηριστικές φωνές της γενιάς του ΄70. Γερής στόφας ποιήτρια, την έχει χαρακτηρίσει ο ποιητής Χάρης Βλαβιανός.

Η γενιά του '70 είναι η τρίτη μεταπολεμική ποιητική γενιά ή γενιά της αμφισβήτησης.Σ' αυτήν ανήκουν η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, ο Γιάννης Κοντός, οΜιχάλης Γκανάς, ηΤζένη Μαστοράκη, ο Νάσος Βαγενάς. Ως χαρακτηριστικά αυτής της γενιάς θεωρούνται η αμφισβήτηση,η ειρωνεία και η κριτική που ασκούν ενάντια σε καταστάσεις που βιώνουν. Κάθε λογοτέχνης όμως, ανάλογα με τις συνθήκες που βιώνει και από τις οποίες επηρεάζεται, προσκομίζει στην τέχνη κάτι διαφορετικό και εντελώς προσωπικό.

Διαβάσαμε περισσότερο την τελευταία ποιητική συλλογή της κυρίας Χριστοδούλου, που έχει τον τίτλο Ευγενής ναυσιπλοΐα.

Πρόκειται για μια συλλογή από 50 ποιήματα με αυστηρή δομή. Η Δ. Χριστοδούλου ξέρει πολύ καλά ότι δεν έχει σημασία τι λέμε, αφού όλα έχουν ειπωθεί, αλλά πώς το λέμε. Κάθε ποίημα αποτελεί αυτόνομη οντότητα, γεννιέται, αναπτύσσεται και ολοκληρώνεται μέσα σε 24 στίχους. Η επιδίωξη της ποιήτριας ήταν η πυκνότητα και η συντομία στην έκφραση. Ο αριθμός, σύμφωνα με την ποιήτρια συμβολίζει το εικοσιτετράωρο, χρονικό σύμβολο του κύκλου «γέννηση – ακμή – θάνατος».

Σε αυτά τα 50 ποιήματα η ποιήτρια ξετυλίγει έναν εφιαλτικό κόσμο, όπου έχει συντελεστεί, όπως μας αποδεικνύει με ποιητικό τρόπο, αλλά ταυτόχρονα σαφή και αναμφισβήτητο, «η συντριβή του ουρανού».

Διαβάζουμε στο ποίημα με τίτλο «Βρώσις και πόσις»

Θα μπουκωθούμε απ' όσα διώχνει το στομάχι

Και θα χορτάσουμε από τη συντριβή τ' ουρανού.

Εικόνες σκληρές, «δυστοπικές», όπως έχουν χαρακτηριστεί, στις οποίες όμως αναγνωρίζουμε με οδύνη το καθρέφτισμα της πραγματικότητας που ζούμε.

Στο ποίημα«Συμπολιτεία» λέει η ποιήτρια:

Θα σηκώσουμε το κακό στην πλάτη
Σαν να 'χουμε αρπάξει τη ζωή μας
Από τον τόπο του εγκλήματος.
Τη θέλησή μας θ' αξιώσει στα τυφλά
Η μυρωδιά της οδοντόκρεμας.
Και θα ζήσουμε. Καθαροί και ξένοι.

Μήπως αυτό δεν κάνουμε κι εμείς; Δεν βιώνουμε την εφιαλτικά ασφυκτική επίγνωση ότι ζούμε σε χώρο εγκλήματος; Κάθε μέρα νέα εγκλήματα έρχονται να προστεθούν σε όσα έχουν ήδη συμβεί. Δεν προλαβαίνουμε πια να τα επεξεργαστούμε, μοιάζουν όλα σαν να έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους.

Εκείνη η νεραντζιά στη λεωφόρο
Φυτεύτηκε προ ετών μες στην πλακόστρωση,

Τάχα ένα δάνειο καλλωπισμού απ' τη φύση.

Σάστισε, έχασε τον προσανατολισμό της.

Γέμισε ο κορμός παραμορφώσεις.

Οι εικόνες και οι παρομοιώσεις της συχνά είναι ανοίκειες και μας ξαφνιάζουν, όπως:

Πέφτει ένα κουρέλι φως πάνω στα φύλλα

Από το τελευταίο απομεινάρι φεγγαριού

Σαν τη φανέλα του βαρυποινίτη

Απλωμένη στα συρματοπλέγματα.

Άραγε εμείς είμαστε οι βαρυποινίτες; Καταδικασμένοι να ζούμε δίχως ελπίδα απόδρασης από ετούτο το σκηνοθετημένο από τους ισχυρούς έργο; Από τον ρημαγμένο κόσμο; Μάλλον ισοβίτες;

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ζει και αναπνέει ο νεαρός σερβιτόρος,που «θλιμμένος, νευρικός σχεδόν αγράμματος, φοράει το φούτερ του το εμμονικό το κατάμαυρο και ρίχνεται στο κοσμικό μυστήριο, σ' όλο αυτό το πανδαιμόνιο των άστρων», η αυτόχειρας Μαρία, που γίνεται «άλλη μια Μαίρη στον παράδεισο», η Αθηνά, ο Μάριος κι ο γάτος, μια γηραιά φίλη και άλλα πρόσωπα οικεία μας κι άλλες εικόνες σπαραχτικές, ασφυκτικές σαν βρόχος γύρω από το λαιμό. Νιώθεις τον αέρα να εξαντλείται, το οξυγόνο να λιγοστεύει δραματικά, αφού

«Έξω ο κόσμος εξακολουθεί να συντρίβεται», μας πληροφορεί η ποιήτρια.Αισθητική πληρότητα, αρτιότητα, σκληρός, ανελέητος λυρισμός τα χαρακτηριστικά της ποίησής της. Κυρίαρχη η αίσθηση της απογοήτευσης και της ματαιότητας. Και η ποίηση δεν μπορεί να αποτελέσει επαρκές αντίβαρο σε αυτή τη συντελούμενη καταστροφή.

Σύντομα φεύγω. Και τα ποιήματά μου

Θα τα σαρκάσουν οι σεισμοί του καιρού.

Η αρχαία γλώσσα τους θα ταφεί στα ερείπια

Μιας πόλης αμαθών και δαρμένων.

Φωνάζουν, κλαίνε, ικετεύουνε

Και πάλι κατεβαίνει πάνω τους

Της σιωπής το τερατώδες πάτημα,

Ο κρότος τούβλων και σιδερικών.

Θα κλείσω αυτή την σύντομη παρουσίαση με μια κριτική παρατήρηση του Χάρη Βλαβιανού για την κυρία Χριστοδούλου, ο οποίος λέει: «Η πορεία της στα γράμματα δείχνει ένα πνεύμα που καθώς αλλάζει και ωριμάζει μες στον χρόνο αποδέχεται με στωικότητα και τόλμη, αλλά και χιούμορ και αυτοσαρκασμό, την περιχαράκωσή του και την αδυνατότητα κάποιας ηρωικής εξόδου από αυτήν την πλαστή συνθήκη. Το μόνο που απομένει είναι η ποιότητα της συγκίνησης και η προσπάθεια να κρυσταλλωθεί μέσα σε γλώσσα απέριττη και διαυγή, με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Η ποίηση για τη Χριστοδούλου, σε αντίθεση με τη ζωή, είναι μαγεία απαλλαγμένη από το ψέμα ότι είναι αλήθεια.

Συνάντηση με τη Δήμητρα Χριστοδούλου στον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ

ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΠΦΩ ΣΤΗ ΔΗΜΟΥΛΑ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΙΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Η Βιβή Μαρκεσίνη μας μεταφέρει στο 2017-αφιέρωμα για την ημέρα της γυναίκας, 8 Μαρτίου
H oμάδα ανάγνωσης –ποίησης του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ συμμετείχε στο Καλοκαιρινό κάμπινγκ στο Σχίνο που οργάνωσε ΤΟ ΜΩΒ με την ποιητική εκδήλωση "Από τη Σαπφώ στη Δημουλά"

Μπορείτε να κατεβάστε το κείμενο


Ημέρα ποίησης στον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ, 21/3/21

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2021-Πρόγραμμα

Καλωσόρισμα από τη Σοφία Δημητρίου, πρόεδρο του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ
Καλωσόρισμα από τη Φλώρα Ορφανουδάκη, συντονίστρια της Ομάδας Ανάγνωσης Ποίησης του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ.
Ανάγνωση του βιογραφικού της Αγγελικής Πεχλιβάνη
Γράφω, Βρέχει, Αύγουστος, απαγγέλλει Φλώρα Ορφανουδάκη
Δυο λόγια για το έργο της Αγγελικής Πεχλιβάνη
Απλή αριθμητική, απαγγέλλει η Ελένη Μπάστα
Ανάγνωση του βιογραφικού της Ελένης Καρασαββίδου
Άτιτλο και κάποιο άλλο
Δυο λόγια για το έργο της Ελένης Καρασαββίδου
Το αίμα, απαγγέλλει η Βασιλική Καλύβα
Mementomori,Α. Πεχλιβάνη, απαγγέλλει ο Θοδωρής Ορεινός
Το φιλί,Ε. Καρασαββίδου, απαγγέλλει η Βούλα Σοφού (βίντεο)
Έβερεστ,Α. Πεχλιβάνη, απαγγέλλει η Σοφία Δημητρίου
Η πηγή των δακρύων,Καρασαββίδου, απαγγέλλει η Ελένη Μπάστα
Λένινγκραντ,Πεχλιβάνη, απαγγέλλει η Ράνια Παναγιωτίδου
Επιθυμία,Καρασαββίδου, απαγγέλλειο Θοδωρής Ορεινός
Φλόγες, Πεχλιβάνη, απαγγέλλει Βασιλική Καλύβα
Αντί προλόγου,Καρασαββίδου, απαγγέλλει η Ράνια Παναγιωτίδου
Φόβος,Πεχλιβάνη, απαγγέλλει η Βούλα Σοφού (βίντεο)
Τα παιδικά μας χρόνια, Καρασαββίδου, απαγγέλλει η Σοφία Δημητρίου
Οι ποιήτριες μας διαβάζουν ένα ποίημα τους
Ακολουθεί συζήτηση με τις ποιήτριες

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας από τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ- 5 Μάρτη 2021

"Έρως ανίκατε μάχαν", Διαδικτυακή συνάντηση-17/2/2021


Ιστορίες αγάπης από την πέννα μεγάλων λογοτεχνών, το χρωστήρα διάσημων ζωγράφων και την έμπνευση γνωστών στοχαστών .

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε όλη την εκδήλωση


Υδάτινα ταξίδια στην Ελλάδα από τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ-Διαδικτυακή εκδήλωση , Τετάρτη, 3/2/2021 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση σε ένα ζεστό κλίμα και με την υπόσχεση ότι μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα επισκεφτούμε κάποιον υγρότοπο από κοντά. Μπορείτε να δείτε όλη την εκδήλωση στο παρακάτω βίντεο.

https://youtu.be/CJNyy4Bn5KU

5η διαδικτυακή συνάντηση ανάγνωσης  
20 Ιανουαρίου 2021, 7.30 μ.μ.
 

5η συνάντηση: 20 Ιανουαρίου 2021, 7.30 μ.μ..
Εδώ είναι το βίντεο από την εκδήλωση:https://youtu.be/ADGjcl_uPsE

  Η Ράνια Παναγιωτίδου διάβασε "Το μπουρνούζι σου" και ο Θοδωρής Ορεινός "Το κίτρινο μαγιώ σου" από το έργο "ΤΑ ΡΟΥΧΑ" της Ευσταθίας Ματζαρίδου. Υπέροχες φωνές που με την απαγγελία τους μας συγκίνησαν.

Μαζί μας είχαμε την τιμή να βρίσκεται και η συγγραφέας Ε.Ματζαρίδου.
Η εκδήλωση ήταν ανοικτή και πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας του zoom .
Ακολούθησε συζήτηση  και είχαμε την ευκαιρία να απευθύνουμε ερωτήσεις στη συγγραφέα. Πολύ ζεστή, πολύ ανθρώπινη πολύ δικιά μας η συγγραφέας...αυθόρμητη και πρόθυμη, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις .

Ήταν μια καταπληκτική εκδήλωση . Ευχαριστούμε την Ευσταθία Μαντζαρίδου που ήταν μαζί μας και μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις της. Επίσης ευχαριστούμε τη Ράνια Παναγιωτίδου και τη Βούλα Σοφού για την οργάνωση.

Στις 3/2/21 η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στο νερό , αφιερωμένη στην ημέρα των υγροτόπων και θα έχει πολύ διάδραση από τους συμμετέχοντες.

Στις 3/3/21 η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στη γυναίκα.

Σας περιμένουμε.


.Διαδικτυακές συναντήσεις ανάγνωσης διηγήματος από τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ 

εκδήλωση- Ανάγνωση διηγήματος με ένα έργο του Τσέχωφ" Ο παχύς και ο Αδύνατος", διάβασε η Βασιλική Καλύβα.
Η Σοφία Στεργίου μας είπε για τον Τσέχωφ και το έργο του. Η Βούλα Σοφού συντόνισε τη συζήτηση. Ήταν άλλη μια πετυχημένη εκδήλωση. Ευχαριστούμε όλες και όλους τους συμμετέχοντες για τις εύστοχες παρεμβάσεις τους και την παρουσία τους.

3η δράση:Η Ελένη Μπάστα διαβάζει την "Παραλογή" από το
Γκιακ του Δημοσθένη Παπαμάρκου

Η εκδήλωση είναι ανοικτή και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας του zoom .
Θα ακολουθήσει συζήτηση .
Την εκδήλωση στηρίζει η ομάδα ανάγνωσης ποίησης του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ

Συνδεθείτε στο παρακάτω λινκ στις 7.30 μ.μ., τη Δευτέρα, 21.12.220
Sofia Psarrou is inviting you to a scheduled Zoom meeting.
21 Δεκεμβρίου 2020, 07:30 μ.μ. , Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/86517099286?pwd=NVYyMXdhYnNXZXNHSTMyaEY1cHVKdz09

«Σαν πέφτουνε πάνω στη γης του Χάρου οι κουβέντες, στης πέτρας τα ραγίσματα πιάνονται σαν το σπόρο, ρίζες απλώνουν στα βαθιά, τα σπλάχνα της γκαστρώνουν. Σειούνται οι κορφές απ' τα δεντρά, σειούνται γύρω τα βράχια κι η γης ριγά κι αγκομαχά και δίνει σκόλια γέννα και βγάνει γιο απ' την κοιλιά, ολόκρηο παλικάρι». 

Meeting ID: 865 1709 9286, Passcode: 826192

2η Δράση: Μια υπέροχη διαδικτυακή συνάντηση στον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.
Η Ράνια Παναγιωτίδου, με την υπέροχη φωνή της, διάβασε "Το γυάλινο μάτι" από το Γκιακ του Δημοσθένη Παπαμάρκου.
Ο Δ. Παπαμάρκος γεννήθηκε το 1983 στη Μαλεσίνα της Λοκρίδας. Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα Η Αδελφότητα του Πυριτίου (Αρμός, 1998) και ο Τέταρτος Ιππότης (Κέδρος 2001) και τη συλλογή διηγημάτων ΜεταΠοίηση (Κέδρος, 2012) που ήταν υποψήφια για το κρατικό βραβείο λογοτεχνίας στη κατηγορία Διήγημα - Νουβέλα. Είναι υποψήφιος διδάκτορας Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Συμμετείχαν ενεργά μέλη της ομάδας ανάγνωσης ποίησης και φίλοι.
Ευχαριστούμε πολύ όλες και όλους για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στη συζήτηση.Τη Βούλα Σοφού για τις εύστοχες παρεμβάσεις της αλλά και όλους τους συμμετέχοντες.

Τόπος: Στο σπίτι σας μέσω της πλατφόρμας του zoom.

1η συνάντηση:Η ομάδα Ανάγνωσης ποίησης του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ οργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: " Διαβάζουμε απόσπασμα από τον Ζητιάνο του Α. Καρκαβίτσα".
Συναντηθήκαμε 9 άτομα διαδικτυακά.
Η Βούλα Σοφού διάβασε απόσπασμα από το έργο και μαζί με τη Φλώρα Ορφανουδάκη έδωσαν πληροφορίες για το έργο, το συγγραφέα, το Νατουραλισμό.
Ακολούθησε συζήτηση και με ευκαιρία την παγκόσμια ημέρα κατά της έμφυλης βίας, επικεντρωθήκαμε στο ρόλο της γυναίκας εκείνη την εποχή αλλά και σήμερα.
"Γυναίκες από όλο το ηλικιακό φάσμα, παντρεμένες και ανύπαντρες, δέσμιες της φτώχειας, της δεισιδαιμονίας και της αγυρτείας. Περιγράφεται με ρεαλισμό και δηλώνεται η έντονη αποχή της από την κοινωνική ζωή. Η γυναίκα είναι απολύτως υποβαθμισμένη από τη λήψη σοβαρών κοινωνικών αποφάσεων. Είναι νοικοκυρές, δουλεύτρες του σπιτιού και του χωραφιού.
Η εμμονή στις προλήψεις είναι χαρακτηριστικό του μεταφυσικού σύμπαντός τους."Θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις από τα μέλη της ομάδας οι οποίες θα είναι ανοικτές για τα μέλη και τους φίλους του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.

Ηλεκτρονικό περιοδικό του 6ου μαθητικού διαγωνισμού ποίησης και διηγήματος
( πατήστε την εικόνα)

Αποτελέσματα 6oυ Διαγωνισμού 

ποίησης διηγήματος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ  

Κατηγορίες:

1. Λύκεια- Διήγημα 2. Λύκεια- Ποίηση, 3. Γ/σια-Διήγημα 4. Γ/σια- Ποίηση 5. Δημοτικά

ΛΥΚΕΙΑ-ΔΙΗΓΗΜΑ

1ο βραβείο:
Tα Χρώματα Και Το Μαύρο, Δανάη Αγλαΐα Καμουτσή Στεργίου,
2ο Γενικό Λύκειο Αγίας Βαρβάρας

2ο βραβείο:

Στον θείο Άλμπερτ, με αγάπη, Παυλοπούλου Μαργαρίτα,
Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα Λιναρδάτου

ΠΟΙΗΣΗ

1ο βραβείο:

Αναμνήσεις, Γκογκούση Ιωάννα,Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα Λιναρδάτου

2ο βραβείο:

Παλέτα, Λιναρδάκη Σταματίνα, 5ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

ΔΙΗΓΗΜΑ

1ο βραβείο:

Το Λιβάδι με τις μωβ Βιολέτες, Σικαλιά Άννα,1ο Γυμν. Περιστερίου

2ο βραβείο:

Ο Καταρράκτης της Τόλμης, Γκουνά Αθηνά, 4ο Γυμν. Χαϊδαρίου

ΠΟΙΗΣΗ

1ο βραβείο:

Πόλεμος και Ειρήνη, Πετρακαλιάς Δημήτριος,Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα Λιναρδάτου

2ο βραβείο:

A.Μόνο Εγώ, Χάγερ Μαρίνα, Νέα Παιδεία Χαϊδαρίου

B.Θυμάμαι, Κουμπριασβίλι Έλζα , 1ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης - Νεάπολης

ΔΗΜΟΤΙΚΑ-ΠΑΡΑΜΥΘΙ

1ο βραβείο:

Ο θησαυρός της Σίφνου, Διαμαντοπούλου Δανάη,Δημ. Σχ. Απολλωνίας Σίφνου

2ο βραβείο:

Πίσω στο χρόνο, Ψαρομήλιγκος Κωνσταντίνος,35ο Δημ. Σχ. Ηρακλείου Κρήτης

ΠΟΙΗΜΑ

1ο βραβείο:

Το καλοκαίρι, Ταταλιάς Δημήτριος-Λάζαρος, 2ο Δημ. Σχ. Αιγάλεω

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό

Η βράβευση θα γίνει μετά το άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβριο σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:«Οι μαθητές δημιουργούν» και θα προσκληθούν να συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι μαθητές που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό.

Η οργανωτική επιτροπή
Σοφία Δημητρίου Ψαρρού : Πρόεδρος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ
Ανδρέας Χατζημηνάς: Εκπαιδευτικός πληροφορικής στο 3ο Γυμν. Αιγάλεω, Μέλος ΔΣ
Παρασκευή Σοφού : Φιλόλογος, Μέλος της ομάδας ανάγνωσης ποίησης του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ

Η ανταπόκριση των σχολείων μας και στον 6ο Διαγωνισμό ήταν ιδιαιτέρως θερμή, αφού δήλωσαν συμμετοχή μαθητές από 20 σχολεία με συνολικά 53 πρωτότυπα κείμενα (ποιήματα , διηγήματα και παραμύθια). Συμμετείχαν μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων και Λυκείων κυρίως από τη Δυτική Αθήνα αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας όπως από τη Σίφνο, το Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη .
(Δημοτικά : 1 ποίημα και 2 παραμύθια, Γυμνάσια: 28 ποιήματα, 8 διηγήματα, Λύκεια: 9 ποιήματα και 5 διηγήματα. Συνολικά: 53 έργα).
Η διαδικασία της αποτίμησης των έργων που είχαμε στα χέρια μας διεξήχθη με απόλυτη διαφάνεια. Συστάθηκαν για το σκοπό αυτό δύο επιτροπές, μια Οργανωτική και μια Κριτική Επιτροπή, όπως κάθε φορά, προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία της όλης προσπάθειας και τα αποτελέσματα μας δικαίωσαν.
Τα έργα των παιδιών ήταν όλα αξιόλογα και το καθένα από αυτά προσέθετε τη δική του πινελιά, με μικρές αποκλίσεις ως προς το επίπεδο δημιουργικής γραφής. Καθώς μάλιστα ο σκοπός της διοργάνωσης είναι περισσότερο παιδαγωγικού και λιγότερο διαγωνιστικού προσανατολισμού, θα δοθούν τιμητικές διακρίσεις και έπαινοι σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, όπως και τις προηγούμενες φορές, διότι από μόνη της η συμμετοχή συνιστά στάση ζωής!
Πρόθεσή μας είναι η συνέχιση αυτής της προσπάθειας και με τη διεύρυνση και τον εμπλουτισμό αυτού του θεσμού για τα σχολεία όλης της Ελλάδας και όλων των βαθμίδων όπως κάναμε εφέτος καθώς και η ενεργοποίηση όσο περισσότερων μαθητών είναι δυνατό προς την κατεύθυνση της δημιουργικής έκφρασης των εφηβικών ονείρων, σκέψεων και ανησυχιών, που αποτελούν την πιο ασφαλή οδό προς μια κοινωνία που να τους αξίζει!
Θερμές ευχαριστίες στην Βούλα Σοφού και στον Ανδρέα Χατζημηνά για την άψογη συνεργασία στο πλαίσιο λειτουργίας της Οργανωτικής Επιτροπής.
Επίσης στους εκλεκτούς συναδέλφους της Κριτικής Επιτροπής: κ.κ.Βούλα Σοφού, συντ. φιλόλογο ,κ.κ. Αγγελική Γκανά-Ρηγάκη, συντ. φιλόλογο, Σοφία Σκλείδα φιλόλογο-ποιήτρια.
Θερμά Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία που συμμετείχαν!

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 6ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος για το σχολ. έτος 2019- 2020 i.Μαθητών i.Δημοτικού, ii. Μαθητών Γυμνασίου, iii. Μαθητών Λυκείου


Βράβευση μαθητών 5ου διαγωνισμού , ηλεκτρονικό περιοδικό, ανακοίνωση 6ου διαγωνισμού

Α. H Εκδήλωση απονομής βραβείων και επαίνων σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στον 5ο εγκεκριμένο από το ΥΠΕΠΘ Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος του OIKO.ΠΟΛΙ.Σ σε συνεργασία με τη Γ΄ΔΔΕ Αθήνας για το σχολ. έτος 2018- 2019, έγινε την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου.
Το ηλεκτρονικό περιοδικό με τα έργα των βραβευθέντων μαθητών βρίσκεται στο λινκ https://joom.ag/sJoe 

Ο 6ος διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο είδη του λόγου:
Ποίημα και Διήγημα σε γραπτό λόγο ή ψηφιακή αφήγηση. Μπορείτε λοιπόν να δημιουργείστε είτε ατομικά είτε συλλογικά.Ημερομηνία λήξης 6.4.2020.
Μαθητών Δημοτικού, ii. Μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου).
α. Διήγημα ή ποίημα με Ελεύθερο Θέμα.
β. Διήγημα με Φανταστικό Θέμα ή Παραμύθι με Ελεύθερο Θέμα.
γ. Ιστορία Flash Fiction (Ιστορία μικρού μήκους) με Ελεύθερο Θέμα. 

Περισσότερα....


Βράβευση μαθητών για τον 
5ο διαγωνισμό ποίησης - διηγήματος

H Εκδήλωση απονομής βραβείων και επαίνων σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στον 5ο εγκεκριμένο από το ΥΠΕΠΘ Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος του OIKO.ΠΟΛΙ.Σ σε συνεργασία με τη Γ΄ΔΔΕ Αθήνας για το σχολ. έτος 2018- 2019, θα υλοποιηθεί την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 6.30-8.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου, Στρ. Καραϊσκάκη 138 &, Επαύλεως , Χαϊδάρι 124 61. (Πληροφορίες: Σ. Δημητρίου στο 6909283795, 2105814168).

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν, μπορούν να το παρουσιάσουν ολόκληρο ή μέρος του στην εκδήλωση και θα πρέπει να το έχουν μαζί τους.
Ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τους όλα τα παιδιά, όλα τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που στήριξαν αυτή την προσπάθεια και σας προσκαλούμε όλους και όλες στη γιορτή της Μαθητικής Λογοτεχνίας που για Πέμπτη (5η) χρονιά συνδιοργανώνουν με επιτυχία, η Γ΄ΔΔΕ Αθήνας διά της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων Ι. Δεκατρή και ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. με την Πρόεδρό του κ. Σ. Δημητρίου και τα μέλη του.
Εκτός από τα βραβεία που θα δοθούν σε όσα παιδιά διακρίθηκαν τα έργα τους, θα απονεμηθούν και έπαινοι σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Αποτελέσματα 5ου Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος, με θέμα

« Νιώθω, Συλλογίζομαι, Εκφράζομαι για τις Ανθρώπινες Σχέσεις...» 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Ε΄ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2018-19

Κατηγορίες:
1. Λύκεια- Διήγημα 
2. Λύκεια- Ποίηση
3. Γ/σια-Διήγημα
 4. Γ/σια- Ποίηση 

Πατήστε την εικόνα για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.
Η βράβευση θα γίνει στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η οργανωτική επιτροπή
Σοφία Δημητρίου Ψαρρού : Πρόεδρος ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ
Ιωάννα Δεκατρή :Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Γ΄Δ.Δ.Ε. Αθήνας
Ανδρέας Χατζημηνάς: Εκπαιδευτικός πληροφορικής στο 3ο Γυμν. Αιγάλεω

Ο ΟΙΚΟ.πΟΛΙ.Σ ευχαριστεί πολύ την Ιωάννα Δεκατρή,  για την εθελοντική της προσφορά στην οργάνωση και διεκπεραίωση του διαγωνισμού.
Επίσης ευχαριστούμε την κριτική επιτροπή για την εθελοντική τους προσφορά.

Ηλεκτρονικό περιοδικό:
Τα παράθυρα της ψυχής και του νου, 2018

Έγκριση υλοποίησης του Μαθητικού
Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος, με θέμα

« Νιώθω, Συλλογίζομαι, Εκφράζομαι για τις Ανθρώπινες Σχέσεις...» του Οικολογικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο είδη του λόγου:Ποίημα και Διήγημα σε γραπτό λόγο ή ψηφιακή αφήγηση.


ΕΔΩ είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού και ΕΔΩ η έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας.

Εκδήλωση Απονομής επαίνων για τον 4ο Διαγωνισμό Ποίησης- Διηγήματος

Το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της Γ΄ΔΔΕ Αθήνας και ο Οικολογικός-Πολιτιστικός Σύλλογος ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ διοργανώνουν εκδήλωση για την απονομή Τιμητικών Διακρίσεων και Επαίνων συμμετοχής σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον 4ο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος και έλαβε χώρα κατά το σχολικό έτος 2017-18 για όλα τα σχολεία αρμοδιότητας της Γ΄ Δ.Δ.Ε. Αθήνας.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 24 Νοεμβρίου 2018 στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Δ΄ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2017-18

1. Λύκεια- Διήγημα 2. Λύκεια- Ποίηση  3. Γ/σια-Διήγημα 4. Γ/σια- Ποίηση

ΛΥΚΕΙΑ

ΔΙΗΓΗΜΑ
1ο βραβείο:
Α. Φυσάει στον Βόσπορο-Ράπτης Δημήτριος -Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου
Β. Ο Ο θάνατός μου η ευκαιρία σου για ζωή- Ειρήνη Φαλλιέρα , 2ο ΓΕΛ Καματερού
2ο βραβείο:
Α. Ο κόσμος που θέλω και ο κόσμος που ζω- Γυμνάου Νίκη, 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου
3ο βραβείο:
Α. Το κόκκινο πετράδι- Βούρκου Παναγιώτα, 6ο ΓΕΛ Αιγάλεω

ΠΟΙΗΣΗ
1ο βραβείο:
Α. Σελίδες τετραδίου - Στουρνάρα Κλειώ , 2ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου
Β. Σιωπηλά δυσάρεστοι- Γιαννούλα Ακριβή, 5ο ΓΕ.Λ Πετρούπολης
2ο βραβείο:
Γ. Οκτώβριος- Παναγιώτης Μακρής - Ιδ. ΓΕΛ Πολύτροπη Αρμονία
3ο βραβείο:
Α. Ευαισθησία - Γεωργοπούλου Ελένη , 1ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου
Βραβείο συνεργατικής συμμετοχής:
"Είμαστε κάτι" - Αμαλία Χόντου, Χρύσα Τσίτσου, Αντώνης Νικολάρας, Γιώτα Πολυχρονοπούλου- 5ο ΓΕ.Λ Πετρούπολης

ΓΥΜΝΑΣΙΑ
ΔΙΗΓΗΜΑ

1ο βραβείο:
Α. Δεύτερη ευκαιρία- Καμουτσή Στεργίου Δανάη Αγλαΐα , 3ο Γυμν. Αγίας Βαρβάρας
Β. Η Συγνώμη- Νικολάτου Μαρία -Πηγή, 3ο Γυμν. Ιλίου
Γ.Η αντοχή της μητέρας- Καπελέρη Σταυρούλα, 3ο Γυμν. Αγίας Βαρβάρας
2ο βραβείο:
Α. Φώς στο Σκοτάδι/ Κοντογεώργου Χρύσα , Γυμνάσιο Νέα Παιδεία
Β. Οι λόγοι είναι απλοί - Δήμητρα Καρανικόλα , 7ο Γυμνάσιο Περιστερίου
Θέλεις να παίξουμε; Κουργιαλά Αναστασία - Πειραματικό Γυμν. Αγίων Αναργύρων
Όσο υπάρχει ανθρωπιά- Μορφονίδη Μελίνα , 3ο Γυμνάσιο Αιγάλεω
3ο βραβείο:
Α. Η επόμενη μέρα- Κουτίδου Κυριακή , 3ο Γυμν. Αγίας Βαρβάρας
Β. Τα πάντα ρει-Αργυρίου Κλεοπάτρα - Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου

ΠΟΙΗΣΗ

1ο βραβείο:
Α. Θα 'θελα- Σιακκή Αντωνία-Ελένη Β΄Γυμνασίου 2o Γυμνάσιο Αιγάλεω
Βραβείο συνεργατικής συμμετοχής:
Εμείς ξέραμε- Κουκουζέλη Αγγελική-Ελένη, Λάμπρου Ευαγγελία, Μπακούλα Μάνθα - 8ο Γυμνάσιο Περιστερίου
2ο βραβείο:
Το μπαλόνι της δυστυχίας- Νικολάου Αθανάσιος, 3ο Γυμν. Ιλίου
3ο βραβείο:
Μέσα στο κεφάλι μου - Βήχου Ευαγγελία, 8ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Η οργανωτική επιτροπή
Ιωάννα Δεκατρή :Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Γ΄Δ.Δ.Ε. Αθήνας
Σοφία Δημητρίου Ψαρρού : Πρόεδρος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ
Ανδρέας Χατζημηνάς: Εκπαιδευτικός πληροφορικής στο 3ο Γυμν. Αιγάλεω

Ποίηση και πραγματικότητα

Για 10η συνεχή χρονιά η ομάδα ανάγνωσης -ποίησης του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ διοργάνωσε ποιητική μουσική εκδήλωση την Παρασκευή, 23 Μαρτίου,στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (21 Μαρτίου) με θέμα:
"Ποίηση και πραγματικότητα"
Αγαπώντας , τα πάντα δημιούργησα: Πραγματικό, φανταστικό, Πωλ Ελυάρ
"Στη φετινή μας εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης αποφασίσαμε να κάνουμε μια βόλτα στις γειτονιές του κόσμου, να θυμηθούμε τις μεγάλες ποιητικές φωνές που δημιούργησαν το ποιητικό σύμπαν με τη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα και να γνωρίσουμε κάποιες άλλες που δεν είχαμε συναντήσει στις μέχρι σήμερα αναγνώσεις μας. Θέλοντας να ξεφύγουμε από τα καθιερωμένα, οι αναφορές μας θα μείνουν στο χώρο της παγκόσμιας, ξενόγλωσσης, ποίησης, παραλείποντας συνειδητά τη δική μας, οικεία ποιητική παράδοση.Για τον περισσότερο κόσμο, η ποίηση είναι μια υπόθεση που αφορά τους λίγους, τους μυημένους, κι οι ποιητές κάποιοι που ζουν στον κόσμο τους, στοιχειωμένοι ίσως από φαντάσματα μόνο δικά τους, που δεν έχουν σχέση με την περιρρέουσα πραγματικότητα... Όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Σύμφωνα με το Γιώργο Σεφέρη: «η Ποίηση έχει τις Ρίζες της στην Ανθρώπινη Ανάσα». Είναι η αρχαιότερη μορφή της τέχνης του λόγου και η πλέον συναισθηματική, αφού η ποίηση είναι συγκινημένος λόγος, επομένως πολύ κοντά στην ανθρώπινη ψυχή" είπε η Φλώρα Ορφανουδάκη.
ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα και του συντελεστές της εκδήλωσης.Στο φλάουτο ήταν  η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου.

Ποίημα και Διήγημα σε γραπτό λόγο ή ψηφιακή αφήγηση, με θέμα:
«Νιώθω, Συλλογίζομαι, Εκφράζομαι για τις Ανθρώπινες Σχέσεις....»

Η Γ΄Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Αθήνας δια του Γραφείου Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τον Οικολογικό Πολιτιστικό Σύλλογο Χαϊδαρίου «ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ» προκηρύσσουν τον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος της Γ΄ΔΔΕ Αθήνας για το σχολ. έτος 2017- 2018. 
Για λεπτομέρειες ΕΔΩ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Δίνεται παράταση για την υποβολή μαθητικών έργων ποίησης και διηγήματος για την συμμετοχή στον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος της Γ΄ΔΔΕ Αθήνας για το σχολ. έτος 2017- 2018 και ως νέα καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 19η Απριλίου 2018 και
προστίθεται ως νέα ξεχωριστή κατηγορία στον εν λόγω διαγωνισμό η συνεργατική δημιουργική γραφή (ποιήματος- διηγήματος) από ομάδα μαθητών ενός ή διαφορετικών σχολείων. 

Αιθέρια παράθυρα της ψυχής και του νου- 3ο τεύχος 
Ηλεκτρονικό περιοδικό 2017

ISBN 978-618-82990-1-6
Click the picture

Αποτελέσματα 3ου Μαθητικού διαγωνισμού ποίησης και διηγήματος  για το σχολ. έτος 2016- 2017.
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 3ου διαγωνισμού.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους μαθητές που συμμετείχαν και τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν αυτή την προσπάθειά μας. Επίσης ευχαριστούμε πολύ την κριτική επιτροπή και το Γραφείο Πολιτιστικών θεμάτων της Γ.Δ.Δ.Ε που για τρίτη χρονιά στήριξαν αυτή τη δράση.

Οργανώθηκε εκδήλωση απονομής επαίνων σε όλους τους συμμετέχοντες και βραβείων στα καλύτερα έργα.

ΕΔΩ θα βρείτε το έγγραφο με τα βραβευθέντα έργα.

Ολοκληρώθηκαν τα εργαστήρια δημιουργικής γραφής για τους μαθητές της Γ΄Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπ/σης που συμμετείχαν στο 2ο διαγωνισμό ποίησης και διηγήματος.Τα σεμινάρια ήταν χωρίς κόστος για τους συμμετέχοντες  περισσότερα.....

 Η Γ΄Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Αθήνας δια του Γραφείου Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τον Οικολογικό Πολιτιστικό Σύλλογο Χαϊδαρίου «ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ» προκηρύσσουν τον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος  για το σχολ. έτος 2016- 2017.Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές ΟΛΩΝ των τάξεων των ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ, ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ. της Γ΄Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Αθήνας και η συμμετοχή σε αυτόν είναι προαιρετική.Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο είδη του λόγου: Ποίημα και Διήγημα, με θέμα................

ΕΔΩ  όλο το έγγραφο

Αιθέρια παράθυρα 1- ηλεκτρονικό περιοδικό
Αιθέρια παράθυρα 2 - ηλεκτρονικό περιοδικό