ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ

Εθελοντισμός στον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ -Δια βίου μάθηση 

Μαθήματα για τα μέλη μας και τους φίλους

Αυτή η δράση μας προωθεί τη δια βίου εκπαίδευση και τονίζει την ανάγκη για εκπαίδευση των ενηλίκων στην κοινωνική και προσωπική ζωή. Οι μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει ικανότητα για μάθηση μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής μας.
Η μάθηση δεν πρέπει να θεωρείται εργαλείο μόνο για την απόκτηση κερδών μέσα από το πρίσμα του εργασιακού βίου, αλλά έχει και μια ξεχωριστή αξία μέσα από μια ευρύτερη οπτική της ανθρώπινης ανάπτυξης και προόδου.
Η εκπαίδευση ενηλίκων βοηθά αυτούς που συνταξιοδοτούνται να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να παραμείνουν ενεργοί πολίτες.
Το είδος των εργαστηρίων καθορίζεται με βάση τις ανάγκες και τις προτάσεις από τα ίδια τα μέλη μας.

Τρίτη , 10 Οκτωβρίου έγιναν τα πρώτα μαθήματα. Εκπαιδευτές ήταν οι Σοφία Δημητρίου και Ανδρέας Χατζημηνάς.
Το μάθημα καθορίστηκε από τις απορίες των εκπαιδευομένων στη χρήση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και επεξεργασία φωτογραφίας.

Το επόμενο μάθημα ήταν Πέμπτη 26.10.2017, 18.00-19.30 με θέμα:  Μαθήματα επεξεργασίας και δημιουργίας βίντεο από το Θοδωρή Ορεινό.
4ο μάθημα δημιουργίας βίντεο- phtoshop: Πέμπτη 15.11.17, 6.00-8.00 μ.μ.


Πώς θα ρθείτε στην Τράπεζα χρόνου

Γενικές πληροφορίες για την τράπεζα χρόνου

Τι είναι:
Ομάδα πολιτών που ανταλλάσσουν μεταξύ τους υπηρεσίες και γνώσεις δημιουργώντας ένα μητρώο εθελοντών. Η Τράπεζα Χρόνου του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ είναι μια ομάδα του συλλόγου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ . Έχει σαν στόχο της μέσα από τον εθελοντισμό, να ενισχύσει τις σχέσεις αλληλεγγύης και την κοινωνική συνείδηση . Είναι ένας χώρος ανοικτός σε όλους τους πολίτες, που μοιράζονται μαζί μας την πεποίθηση πως ακόμα και η πιο μικρή συμμετοχή έχει αξία. Σε πρώτη φάση o αριθμός των μελών θα είναι 10-40.

1. ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τι είναι η τράπεζα χρόνου στον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ 
2. ΕΔΩ συμπληρώνεται τη φόρμα για να γίνετε μέλος της Τράπεζας χρόνου και να δηλώσετε τι είδους υπηρεσία χρειάζεστε ή τι μπορείτε να προσφέρετε.
3. ΕΔΩσυμπληρώνεται τη φόρμα μετά το πέρας μιας εργασίας
4. ΕΔΩ μια μικρή παρουσίαση - τι μπορεί να είναι τράπεζα χρόνου
5. Πίνακας με προσφερόμενες και ζητούμενες υπηρεσίες
6. Mπορείτε να μας βρείτε στο facebook  
7. ΕΔΩ και να ενημερωθείτε για προσφερόμενες και ζητούμενες υπηρεσίες. Η ομάδα είναι κλειστή και μπορούν να συμμετέχουν μόνον τα μέλη που έχουν προηγουμένως συμπληρώσει την παραπάνω φόρμα εγγραφής (2).